Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na potpisivanju Sporazuma o financiranju županijske ceste Dubravka – Debeli Brijeg

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo nazočili su u utorak u Cavtatu potpisivanju Sporazuma o financiranju županijske ceste Dubravka – Debeli brijeg.
Sporazum kojim se definira suradnja na ovom 5,5 milijuna kuna vrijednom projektu potpisali su načelnik Općine Konavle Božo Lasić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik načelnika Ivo Radonić.
Župan Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako Županijska uprave za ceste svake godine u ceste uloži 120 milijuna kuna te istaknuo zadovoljstvo i ovom investicijom. Napomenuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija aktivno nastavlja raditi na razvoju prometne infrastrukture te dodao kako je za brzu cestu Zračna luka Dubrovnik – Dubrovnik dokumentacija u uznapredovalom stupnju izrade.
Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan istaknuo je kako je ova cesta jedina ŽC u Konavlima koja nema uvjete za dvosmjerni promet, što će se riješiti ovom investicijom.
”Općina Konavle riješila je imvinsko-pravne odnose, a ŽUC dokumentaciju. Ovo je nastavak naše uspješne suradnje”, rekao je Kaštelan.
Načelnik Lasić ovom je prilikom zahvalio ŽUC-u na dugogodišnjoj suradnji kao i županu Nikoli Dobroslaviću, ali naravno i mještanima koji su uz trasu ceste pristali ustupiti zemljište za rješavanje ovog važnog pitanja.
”Ovo je jedina županijska cesta u Konavlima koja je zaista ostala potpuno neprimjerena i drago mi je da će se stvari konačno početi rješavati. Uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača, a radove očekujemo koncem srpnja ili kolovoza. Ova investicija od oko 5,5 milijuna kuna radit će se po etapama, a radovi će biti završeni za nešto više od dvije godine”, rekao je načelnik Lasić.