Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule

U Centru za kulturu Korčula održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule povodom Dana grada i blagdana svetog Todora.

Ovom prilikom, župan Nikola Dobroslavić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade, istaknuo je važnost puštanja u promet Pelješkog mosta te naglasio kako će Županija nastaviti razvijati projekte lučke infrastrukture na području otoka Korčule.

‘Kao što smo više puta isticali, povezanost naših otoka jedan je od priroriteta ove županije. Pred nama je početak radova na novoj luci u Polačištu koja će, praktički, biti luka života za ovaj prekrasni grad i za koju smo već potpisali ugovor s izvođačem radova. Naravno, pred nama je projekt luke Perna na pelješkoj strani, zajedno s obilaznicom Orebića i to su projekti koji su neraskidivo vezani i koji će donijeti jednu novu perspektivu i za Pelješac i za cijeli otok Korčulu’, rekao je, između ostaloga, župan Dobroslavić.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić te gradonačelnica Grada Korčule Nika Silić Maroević.