Župan Dobroslavić na dočeku zlatnih dubrovačkih vaterpolista

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, bez ijednog poraza, osvojila je naslov europskog prvaka. U dramatičnoj završnici i jedinstvenoj atmosferi Spaladium Arene Barakude su pobijedile Mađarsku rezultatom 10:9.

Župan Nikola Dobroslavić dočekao je danas zlatnu dubrovačku petorku hrvatske vaterpolske reprezentacije. U Dubrovnik su, sa zlatnim medaljama oko vrata, stigli Filip Kržić, Toni Popadić, Marko Žuvela, Loren Fatović , a Marko Bijač i s nagradom za najboljeg vratara prvenstva.

“Naši vaterpolisti učinili su nam veliku radost i zadovoljstvo kada su hrvatski vaterpolo i Hrvatsku doveli na vrh Europe. Znanjem, radom i zajedništvom ponovno su uspijeli dovesti Hrvatsku na europski tron. Čestitam im i zahvaljujem, a posebno smo ponosni što su naši sugrađani, sportaši iz naše županije, ne samo sudjelovali, nego i znatno pridonijeli toj velikoj pobjedi” – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

“Hvala vam od srca što ste nas došli podržati u ovako velikom broju i pokazati koliki je ovo uspjeh. Čestitam svojim suigračima, mladim momcima kojima je ovo jedno od prvih ovakvih prvenstava, a već su se dokazali na toj sceni i tako pokazali svima da je budućnost dubrovačkog i hrvatskog vaterpola u dobrim rukama” – poručio je Marko Bijač na Stradunu, na skalinima svetog Vlaha.

U ime Grada Dubrovnika zlatne momke je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica priznavši da nitko nije očekivao da će osvojiti prvenstvo. “Pokazali ste svima kako se voli naša domovina i kako u 15 dana možete ujediniti našu zemlju” – naglasio je Potrebica.