Župan Dobroslavić na konferenciji IPA Adriatic programa

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u Bruxellesu na konferenciji IPA Adriatic programa, a u sklopu svog izlaganja istaknuo je važnost kohezijske politike kao važnog instrumenta razvoja članica Europske unije, ali i zemalja kandidata koje kroz IPA programe mogu ubrzati pristupanje EU.

Talijanska zastupnica u Europskom parlamentu Cecile Kashetu Kyenge otvorila je konferenciju te naglasila važnost uključivanja pitanja migranta u buduće EU politike. Predstavnik uprave Europske Komisije za regionalnu politiku Luigi Nigri predstavio je stajalište EK o uspješnosti IPA Adriatic programa te pozvao na nastavak suradnje.

IPA Program Jadranske prekogranične suradnje uključuje osam država (Italija, Albanija, Grčka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska) ima za cilj jačanje mogućnosti održivog razvoja na Jadranu, usklađenom strategijom djelovanja među partnerima s prihvatljivih područja programa, uz primjenu inicijativa vezanih za četiri prioriteta: gospodarski, socijalni i institucionalni, prirodni resursi, kulturna baština i prevencija rizika, pristupačnost mrežama i tehničku pomoć.