Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Ponovni uzlet avioturizma’

Župan Nikola dobroslavić sudjelovao je na konferenciji ‘Ponovni uzlet avioturizma’ koja se održala u Lazaretima. Konferencija je održana u organizaciji Slobodne Dalmacije i Dubrovačkog vjesnika.

U uvodnom obraćanju župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost avioturizma za Dubrovačko-neretvansku županiju.

‘Iza nas su dvije izazovne godine, no evo, veseli nas vidjeti da se situacija stabilizira. Naravno, moramo zahvaliti i Vladi Republike Hrvatske na njihovim mjerama za očuvanje gospodarstva i zaposlenost kroz koje je samo na području naše županije uplaćeno 700 milijuna kuna. Vesele nas dobre najave iz Zračne luke Dubrovnik, povezanost s američkim tržištem i vjerujemo u povratak turista s Dalekog istoka. Zračna luka Dubrovnik je uspješna zračna luka i moram naglasiti da će takva i ostati i da nam ne treba nova zračna luka u okruženju’, rekao je župan Dobroslavić.

Okupljenima su se uvodno obratili i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te direktor Dubrovačkog vjesnika Miroslav Ivić.

Nakon uvodnih obraćanja održana je panel rasprava na kojoj su govorili Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za turističke zajednice, kategorizaciju i pravne poslove, Ivan Maslać, direktor Sektora komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik, Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, Stjepan Bedić, direktor ETF Airwaysa i Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.