Župan Dobroslavić na konferenciji projekta Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je danas konferenciji za medije projekta Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik koji provodi Vodovod Dubrovnik.

Riječ je o projektu dubrovačke aglomeracije vrijednom više od 880 milijuna kuna koji se sufinancira europskim sredstvima.

Predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić istaknuo je ovom prilikom kako je upravo danas raspisan tender za pročistač otpadnih voda na Petki te kako je jako zadovoljan tijekom projekta.

‘Zahvaljujem djelatnicima Vodovoda Dubrovnik, ali i Hrvatskim vodama te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na pomoći i podršci ovom projektu. Od 13 tendera koliko ih Aglomeracija ukupno obuhvaća, jako je važno istaknuti da je realiziran tender 1, a to je pročistač u Komolcu koji je jako važan za sve stanovnike Dubrovnika’, rekao je predsjednik Uprave Matušić.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je važnost projekta Aglomeracije za dubrovačko područje.

‘Riječ je zasigurno o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada. Moram naglasiti i prvi veliki projekt koji je dio Aglomeracije, a koji je već realiziran. Riječ je o pročistaču pitke vode u Komolcu. Evo, slučajnost je ta da smo prije dvije godine i jedan dan ishodili uporabnu dozvolu za taj uređaj, a danas je raspisan tender za pročistač otpadnih voda’, kazao je gradonačelnik Franković.

Župan Nikola Dobroslavić pohvalio je rad Gradske uprave i Vodovod Dubrovnik i čestitao im na uspješnoj provedbi projekta.

‘Naravno, naglasio bih i potporu naše Vlade ovim ulaganjima i podršku resornih ministarstava. Aglomeracija rješava i riješit će probleme naših sugrađana s kojima su se dosad susretali i poboljšati kvalitetu života. Moram istaknuti i kako se na području Dubrovačko-neretvanske županije provode i još dva projekta aglomeracija, u Metkoviću i Pločama i ta ulaganja su jako dobra i za svaku pohvalu’, zaključio je župan Dobroslavić.