Župan Dobroslavić na Korčuli se sastao s otočkim načelnicima i gradonačelnikom

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, direktoricom RRA DUNEA-e Melanijom Milić te ostalim suradnicima posjetio je otok Korčulu gdje se sastao s čelnicima jedinica lokalne samouprave, a razgovaralo se o stanju na terenu, odnosno tekućim projektima i planovima za buduće razdoblje.

U gradu Korčuli župan je obišao građevinske radove na obnovi vrijednog kulturnog dobra Ismaeli-Gabrielle u kojoj je smješten Muzej grada Korčule, te građevinske radove u Smokvici gdje će se izgraditi Muzej zlata i srebra Smokvice. Radovi se provode u okviru provedbe projekta Ruralna poučna kulturno -etnografska turistička atrakcija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, ukupne vrijednosti 33.872.704,57 kuna, a projekt je pripremila Regionalna razvojna agencija Dunea.
Radi se o integriranom razvojnom programu temeljenom na obnovi kulturne baštine, koji ima za cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije, povezana u jedinstveni turistički proizvod.
Uslijedio je posjet Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Kalos, gdje je održan sastanak s ravnateljicom, članovima Upravnog vijeća i liječnicima.