Župan Dobroslavić na otvaranju 12 milijuna kuna vrijedne lučice na Batali

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u četvrtak svečanosti povodom završetka dvanaest milijuna kuna vrijednih radova na prvoj fazi uređenja komunalne lučice Batala koja uključuje šest plivajućih pontona sidrenog sustava, ukupno dugih 600 metara, s pet stotina vezova za domaće stanovništvo.

 

Župan je ovom prilikom istaknuo kako je projekt potrajao zbog problema s dozvolama, ponavljanjem studije utjecaja na okoliš, ali i zatvaranja financijske konstrukcije, a izrazio je veliko zadovoljstvo što je konačno završen.
”Čestitam ŽLUD-u jer ovakav projekt nije jednostavno ostvariti. Dobro je da korisnici neće uslugu plaćati skuplje te da su svi dosadašnji korisnici veza našli svoje mjesto. Projekt je reprezentativan i svojim izgledom, a to ovaj grad zaslužuje”, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te napomenuo kako treba ulagati u daljnji razvoj.
”Županijska lučka uprava Dubrovnik je već puno ulagala ove godine na području Dubrovnika, od pristaništa u Gružu, Porta, Šipana, Komolca”, istaknuo je župan te dodao kako vjeruje da će zajedno s ŽLUD-om u ulaganja u projekte ući i Grad Dubrovnik.

Ustvrdio je i kako su i tijeku pripreme za važne projekte ribarskih luka u Veloj Luci i Sustjepanu, proširenja luke u Ublima i Cavtatu, kao i nove trajektne luke u Perni te pristaništa u Korčuli.
Ravnatelj županijske lučke uprave Željko Dadić rekao je na svečanosti kako je dva milijuna kuna osigurano iz sredstava ŽLUD-a, dok je deset milijuna kuna zaduženje kod HBOR-a, a napomenuo je kako, bez obzira na ta visoka ulaganja, neće doći do povećanja cijene veza.
”Cijene veza se nakon ovog ulaganja neće mijenjati, jer su određene pravilnikom Ministarstva pomorstva, po kojem se može naplatiti najviše 200 kuna po dužnom metru. Na njih smo smjestili i još uvijek smještamo 500 plovila domaćeg stanovništva koji imaju važeći ugovor sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik”, rekao je ravnatelj Dadić te dodao kako će u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Županijom iznaći sredstva za drugu fazu, odnosno uređenje istezališta, hortikulture te parking mjesta.