Župan Dobroslavić na predstavljanju pretprograma 67. Dubrovačkih ljetnih igara

Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je konferenciji za medije na kojoj je je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk u sklopu Feste svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika predstavio pretprogram 67. festivalske sezone koja će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza.

Tom prigodom župan Dobroslavić je naglasio kako su Dubrovačke ljetne igre prevažna manifestacija ne samo za Dubrovnik nego za cijelu Hrvatsku i šire te dodao :

”Županija je uvijek podupirala Igre i to će i nastaviti. Prošle godine smo imali nekih neslaganja unutar Festivalskog vijeća, a vjerujem da je to sada za nama. Također, vjerujem da će naš novi ministar poraditi na tome da izbjegnemo takve nesporazume i očekujem da će Ljetne igre i ove godine biti vrhunska manifestacija i da će se održavati prvenstveno na pozornicama unutar stare povijesne jezgre” , zaključio je župan.

Potporu igrama na konferenciji za medije izrazio je i ministar kulture Zlatko Hasanbegović :

”Više od pola stoljeća na Dubrovačkim ljetnim igrama ugošćuju se glumci iz cijeloga svijeta nudeći im Grad kao pozornicu. To je jedan od najvažnijih festivala u Hrvatskoj, ali i u međunarodnom okruženju. Ministarstvo kulture i ja osobno kao ministar, ali i predsjednik festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara se nadam boljoj i uspješnijoj suradnji s vodstvom Igara kako bi i ove godine program pokazao ono najbolje od hrvatske kulture što Igre mogu ponuditi kako turistma, tako i građanima”, rekao je ministar Hasanbegović.

Konfrenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

I ovo ljeto, na Igrama će u 47 festivalskih dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, biti izvedeno više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija.