Župan Dobroslavić na radionici ”Hrvatska kakvu želimo”

Župan Nikola Dobroslavić pozdravio je danas sudionike participativne radionice ”Hrvatska kakvu želimo” koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om s ciljem razmjene mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske kao uvod u postupak izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Participativna radionica „Hrvatska kakvu želimo“, namijenjena području Dubrovačko-neretvanske županije realizirana je po principu World Cafe metode. Riječ je o kreativnom procesu kojim se potiče dijalog i dijeljenje znanja između glavnih dionika razvoja (javnog, poslovnog, znanstveno istraživačkog i civilnog sektora). Cilj radionice bio je dati svim sudionicima priliku za razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske, kao i priliku da iznesu vlastitu viziju Hrvatske u kakvoj žele živjeti.
Župan Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako je potrebno prepoznati stratešku vrijednost svih županija.
”U sklopu izrade Nacionalne strategije svaka županija mora prepoznati svoje interese, a naročito Dubrovačko-neretvanska županija”, rekao je Dobroslavić
Državni tajnik Velimir Žunac rekao je kako će Nacionalna razvojna strategija označiti kvalitetu života u sljedećih deset godina u Hrvatskoj. Istaknuo je kako će se izrađivati u nekoliko faza, te kako se njezino donošenje očekuje najkasnije do kraja 2019. godine, a implementacija od 2021. godine.