Župan Dobroslavić nakon cijepljenja protiv koronavirusa: Nema nikakvog razloga za bojazan oko cjepiva!

Župan Nikola Dobroslavić s gradonačelnikom Matom Frankovićem i više istaknutih predstavnika javnog života Dubrovnika u ponedjeljak su se javno cijepili protiv COVID-19 infekcije u OB Dubrovnik.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako je riječ o pozivu svima da pristupe cijepljenju od kojeg ne treba strahovati iz nijednog razloga.
”Cijepljenje je važno i dobro za očuvanje zdravlja svakog pojedinca, ali i svih oko nas, za cijelu zajednicu. Za nas na ovom području je bitno i da bismo mogli uredno pripremiti turističku sezonu jer bez procijepljenosti i bez imuniteta koji ćemo ovim osigurati slabi su nam izgledi za turističku sezonu. Cijepljenje je jednako kao i svaki drugi odlazak liječniku. Ako liječnicima i znanosti vjerujemo kad uzimamo neki lijek poput Sumameda ili nešto slično, nema razloga ne vjerovati im kad se radi o cjepivu protiv COVID-19”, rekao je župan Dobroslavić te napomenuo kako je svrha javnog cijepljenja bila pokazati kako niti on niti gradonačelnik i drugi koji su se danas cijepili nemaju rezerve prema cjepivu.
Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će do lipnja, kad se očekuje reaktivacija turističke sezone, cjepiva biti dovoljno. Naglasio je kako će se po pitanju turizma sigurno promatrati koliko se koja država procijepila.
”Svjedoci smo činjenice kako već dugo vremena na području Dubrovačko-neretvanske županije i samog Dubrovnika imamo odbojnosti prema cjepivima za djecu te da smo bili najmanje procijepljeni. Društveno odgovorno je od svih nas cijepiti se. Mi smo se danas cijepili kao primjer drugima i poziv svima da se cijepe kad cjepivo dođe. Vjerujem da ćemo se svi cijepiti i da ćemo u konačnici samim time pobijediti virus. Nema straha, cjepivo je sigurno”, rekao je gradonačelnik Franković.
Cjepivo su danas primili i Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika, don Toma Lučić, bivši rektor crvke sv. Vlaha, Ognjen Kržić, sportski direktor VK Jug AO i Marinko Mikulandra, predsjednik JK Orsan.