Župan Dobroslavić na obilježavanju Dana Grada Opuzena

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja Dana Grada Opuzena i blagdana svetog Stjepana prvomučenika.

 

U svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opuzena Župan je predstavnicima Grada, svim gostima i stanovnicima Opuzena uputio čestitke povodom Dana Grada. Gradonačelniku i suradnicima Župan je čestitao na uspješnom vođenju Grada i ponovno dobivenoj potpori na nedavno održanim lokalnim izborima. Naime, istaknuo je Župan, dokaz je to uspješnosti, a koja se ogleda i u činjenici da je upravo Grad Opuzen među šest najuspješnijih gradova u Republici Hrvatskoj u korištenju sredstava iz EU fondova.

Župan je dao veliku potporu takvom načinu vođenja Grada, istaknuvši kako je Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija županija u Hrvatskoj kada se govori o korištenju sredstava iz EU fondova. „Velik dio projekata koji financiramo iz EU fondova se provodi upravo na području Neretve, a što u perspektivi garantira velike mogućnosti razvoja i poboljšanja kvalitete života“, naglasio je Župan te istaknuo projekte „CEKOM“ – Centar za agrume u Opuzenu, Poduzetnički inkubator u Pločama, Projekt navodnjavanja Delte Neretve, Dnevna bolnica Metković.

 

Župan je u svom govoru istaknuo i kako će inzistirati da se u Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije uvrste i turističke zone na Ušću Neretve, a u skladu s uvjetima zaštite prirode.