Župan Dobroslavić potpisao Ugovor o koncesiji za marinu Lumbarda

Župan Nikola Dobroslavić i direktor Lučice Lumbarda d.o.o. Nedjeljko Lipanović potpisali su danas u Palači Ranjina Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene –  luke nautičkog turizma – marine u Lumbardi, Općina Lumbarda.

Slijedom provedenih postupaka  ishođenja akata o građenju, utvrđivanja granice lučkog područja luke te donošenjem Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju stekli su se uvjeti za potpisivanje ovog Ugovora. Tvrtka Lučica Lumbarda d.o.o. u stopostototnom je vlasništvu Općine Lumbarda.

Ovim Ugovorom realizira se 100 novih vezova u nautičkoj djelatnosti, uz investiciju od 8 milijuna kuna te naknadu od 220 tisuća kuna koju je koncesionar dužan uplaćivati uz 4,20 % od ukupnog prihoda ostvarenog na području marine.

Župan Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo okončanjem ovog postupka te istaknuo  iznimnu važnost ovog Ugovora s obzirom da je nautički turizam, kao specifični oblik turizma, jedan od najperspektivnijih oblika selektivne turističke ponude Hrvatske. Također, naglasio je osobitu značajnost projekta za Općinu Lumbardu koja s ovim pronalazi svoje mjesto na nautičkoj karti Jadrana.

Potpisivanju je nazočio načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić te pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.