Župan Dobroslavić primio člana Politbiroa Kineske stranke Zhanga Chunxiana

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak u Palači Ranjini s visokom delegacijom iz Narodne Republike Kine koju je predvodio član Politbiroa Komunističke stranke Kine Zhang Chunxian.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i kontaktima s kineskim gradovima i pokrajinama te o mogućnostima za konkretniju realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Član Politbiroa Komunističke stranke Kine Chunxian izrazio je poseban interes za suradnju u turizmu gdje postoji značajan potencijal obzirom da danas po svijetu putuje više od 120 milijuna Kineza bolje platežne moći. Naglasio je njihove sklonosti korištenja svih usluga i ponude za bogatije turiste. Također, bilo je riječi o mogućnostima suradnje na infrastrukturnim projektima, kao i preduvjeta za suradnju, boljih zračnih veza putem charter letova ili povezivanja preko nekog europskog zračnog čvorišta.

Politbiro Komunističke stranke Kine vrhovno je upravljačko tijelo stranke koje broji 25 članova dok stranka broji oko 80 milijuna članova. Delegacija je svoj posjet Republici Hrvatskoj počela posjetom Dubrovniku te nastavljaju za Zagreb gdje se sutra trebaju sresti s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović.