Župan Dobroslavić primio načelnika istarske općine Sveti Petar u Šumi Marija Bratulića, ujedno i savjetnika konavoskim OPG-ovcima

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima u utorak je u palači Ranjina primio dr. sc. Marija Bratulića, načelnika Istarske općine Sveti Petar u Šumi i posebnog savjetnika ministrice poljoprivrede. Načelnik Bratulić je zahvalio županu na prijemu te ga je izvijestio o aktivnostima u koja je uključen, a koje se provode u organizaciji udruge Agroturizam Konavle s ciljem pokretanja novih proizvodnih pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda.

”Želimo naša iskustva iz Istre prenijeti vašim OPG-ovima kako bi se odlučili za pokretanje proizvodnje. U mojoj maloj općini s nešto više od 1000 stanovnika imamo šest proizvođača vrhunskih pršuta i kobasica. Ti proizvodi po visokoj cijeni lako nađu tržište”, rekao je Bratulić. Župan Dobroslavić je izrazio zadovoljstvo povezivanjem naših najrazvijenijih turističkih regija i istaknuo kapitalne projekte koje provodi Županija a koji će biti dodatni impuls razvoja malog poduzetništva. Na sastanku je bio prisuan i Božo Lasić, načelnik općine Konavle koja je pobratimljena sa Svetim Petrom u Šumi te predstavnici konavoskih OPG-ova koji pokreću izradu pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda Niko Đivanović i Mato Prlenda. Županu su prezentirali projekte obiteljskih pršutana.

”Ovo je rezultat dvogodišnjih aktivnosti udruge Agroturizam Konavle na promociji i popularizaciji proizvodnje tradicijskih suhomesnatih proizvoda u ovom kraju. U tom cilju je organizirano tri edukacijska ciklusa, dva tematska edukacijska putovanja i dvije manifestacije Gusti od kobasica”, istaknuo je predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivo Mujo. Niko Đivanović je naglasio važnost županijske podrške te posebno zahvalio Mariju Bratuliću koji stručno prati realizaciju novih projekata.