Župan Dobroslavić primio učenike Politehničke škole Subotica

Župan Nikola Dobroslavić primio je u Palači Ranjini učenike Politehničke škole Subotica.

Budući da se radi o njihovom prvom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, župan Dobroslavić upoznao ih je s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama županije.

Naime, učenici borave u Dubrovniku od 30. ožujka do 2. travnja 2017. godine te je u sklopu boravka, uključena i posjeta Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik. Riječ je o školi koja provodi programe više tehničkih zanimanja (elektrotehnika, graditeljstvo, strojarstvo, arhitektura), a posebno je zanimljivo što se po prvi put u povijesti u jednom razrednom odjeljenju arhitektonskih tehničara nastava odvija isključivo na hrvatskom jeziku.

Dolazak i boravak 15 učenika, ravnatelja, razrednice i savjetnice predsjednice Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) omogućen je uz zajedničku suradnju Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačke biskupije i Ženskog đačkog doma u Dubrovniku.

Ovim događajem želi se pružiti potpora hrvatskoj zajednici Hrvata u Vojvodini i uspostavljanju prijateljskih odnosa između dviju škola. U sklopu njihovog dolaska, osim međusobnog druženja učenika, predviđa se i razgledanje Dubrovnika te izlet u Ston.