Župan Dobroslavić primio veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić primio je danas Nj. E. Ruaidhrija Dowlinga, veleposlanika Republike Irske u Republici Hrvatskoj. Župan je veleposlanika upoznao s povijesnom i kulturnom baštinom juga Hrvatske te gospodarskim i poduzetničkim potencijalima Dubrovačko-neretvanske županije.

„Županiju razvijamo kao modernu europsku regiju, ugodnog življenja za sve građane uz gospodarski naglasak na turizmu, manjim dijelom na poljoprivredu, a plan za budućnost je razvijanje modernih IT industrija“ – rekao je župan Dobroslavić posebno istaknuvši važnost prometne povezanosti krajnjeg juga Pelješkim mostom s ostatkom Hrvatske.

Irski veleposlanik je i sam izrazio oduševljenje Pelješkim mostom, ali i gradom i okolicom, a kako je već, i službeno i kao turist, posjetio Dubrovnik, ovu priliku planira iskoristiti za obilazak drugih mjesta u županiji.

„Dubrovnik je, uz još neka mjesta, u središtu pozornosti irskih turista koji tradicionalno dolaze na ovo područje. Brojke iz 2019. su zbog Covid krize puno manje, ali ovo područje je i dalje hit u našoj zemlji ne samo zbog televizijske serije „Game of  Thrones“, već primjerice i zbog organizacije vjenčanja u Gradu i okolici koja su izuzetno popularna u Irskoj“ – naglasio je veleposlanik Republike Irske u Republici Hrvatskoj Ruaidhri Dowling.

Veleposlanik je predstavio mogućnosti kulturne suradnje kroz nastupe irskih umjetnika na pozornicama i festivalima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a već ove godine očekuje veći broj turista iz Irske koji su, kako je istaknuo, željni putovanja nakon brojnih restrikcija.

„Ovo je moj nastupni posjet, ali ću se zasigurno vraćati jer vidim puno prostora za konkretnu suradnju“ – zaključio je veleposlanik Republike Irske u Republici Hrvatskoj Ruaidhri Dowling.