Župan Dobroslavić primio veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić primio je danas Nj. E. Simona Dereka Thomasa, veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske.

„Od samoga početka moj cilj je biti aktivan u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Zagrebu. Posebno mi je drago biti u Dubrovniku jer mi Britanci volimo vaš kraj i radujemo se što možemo, nakon dvije godine stanke, ponovno kao turisti posjetiti vašu županiju. Za kišnih dana, posebice tijekom korone, Britanci su vikendima listali časopise i gledali predivne fotografije juga Hrvatske i sad je trenutak kad su svi konačno spremni riskirati i doći.“  – rekao je veleposlanik Thomas tijekom prvog službenog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji te se zanimao za aktualne projekte na jugu Hrvatske.

Župan Dobroslavić upoznao je veleposlanika Thomasa s cestovnim i lučkim infrastrukturnim projektima na jugu Hrvatske posebno istaknuvši važnost prometne povezanosti krajnjeg juga Pelješkim mostom, ali i autocestom Metković – Osojnik i brzom cestom Osojnik – Zračna luka. „Interes britanskih  turista za Dubrovačko-neretvansku županiju nam je od iznimnog značaja jer već smo svojevrsni partneri i tradicionalno zajednički stvaramo turističko ozračje u ljetnim mjesecima, ali i u predsezoni i posezoni. Unatoč ukrajinskoj krizi nadamo se da će ova sezona biti na razini brojki iz 2019. godine“ – istaknuo je župan Dobroslavić.

U pratnji veleposlanika je bio zamjenik voditelja političkog odjela Tomislav Kaznačić i počasni konzul Velike Britanije u Dubrovniku Mark Thomas.