Župan Dobroslavić i pročelnik Kulišić sastali se s ravnateljima Zavoda za hitnu medicinu

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić održali su sastanak sa ravnateljicom Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu Majom Grba – Bujević i ravnateljom Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem.

Tema sastanka bila je novouspostavljena hitna helikopetska služba za Dubrovačko-neretvansku županiju koju su sporazumnim ugovorom zajedno uspostavili Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo unutarnjih poslova i Dubrovačko-neretvanska županija za početno razdoblje od 15. lipnja do 1. listopada 2016. godine.

U tom vremenskom razdoblju, Zavod za hitnu medicinu imao je ukupno 47 intervencija od kojih je jedna završila zemaljskim putem (Korčula). Dakle od 46 obavljenih intervencija, 20 ih je bilo za Korčulu, devet za Metković, osam za Orebić, pet za Lastovo i po jedna intervencija za Mljet, Koločep, Lopud i Ston. Vođena statistika pokazuje da je helihopter sa pacijentom sletio 35 puta na Medarevo, dva puta u Čilipe i devet puta na Firule.

Tijekom ovih ljetnih mjeseci korišten je helikopter MUP-a, ali helikopter MORH-a bio je uvijek na raspolaganju.

IMG_4491-----1200