Župan Dobroslavić primio državne prvake u znanju i športu

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo primili su u Velikoj vijećnici učenike i mentore županijskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima iz znanja i športa.

Riječ je o učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, kao i njihovim mentorima koji su uvelike pridonijeli uspjehu svojih učenika.

Župan Dobroslavić i pročelnica Hladilo čestitali su učenicima i školskim športskim društvima te im uručili prigodne poklone.

Prva mjesta na natjecanjima iz znanja osvojili su: Frančeska Krečak, Antonio Lujo, Luka Grgić, Tea Obšivač, Marin Talajić, Ivan Vidović, Anita Nodilo, Ana Bakija, Lucija Brautović, Barbara Ćorak, Nina Zvone, Antun Milinković, Jakov Sekula, Jakov Varezić te Ženski zbor Cvrčak. Druga mjesta osvojili su: Filip Kežić, Petra Rebac, Anela Filipa Stojić, Marko Tot, Paula Ivanković, Dorotea Radić, Marija Sašilo, Monika Žuvela, Andrija Barbarić, Antonio Pandak, Meri Anastasov, Nina Zvone, Patricia Ćorak, Ana Kačić Barišić, Lovro Barišić i Mia Klinac. Treća mjesta osvojili su: Tarik Škaljić, Džan Suljević, Patricia Ćorak, Matija Lučić, Ante Bačić, Jure Mihaljević, Paula Jadrušić, Katarina Mrvalj te Orkestri iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Školska športska društva koja su na državnim natjecanjima osvojila druga mjesta u plivanju su ŠŠD „ Petar Kanavelić“ iz Osnovne škole Petra Kanavelića Korčula i ŠŠD „ Vidra“ iz Osnovne škola Marina Držića Dubrovnik. Treća mjesta osvojili su ŠŠD “Ombla” u judu, ŠŠD “Crvena Hrvatska” u badmintonu, ŠŠD „Ploče“ SŠ fra Andrije Kačića Miošića Ploče u rukometu te u gimnastici ŠŠD „ Blato“ Osnovna škola „ Blato“ i  ŠŠD „ Gundulić“ Osnovna škola Ivana Gundulića.