Župan Dobroslavić s ministrom turizma Cappellijem

Župan Nikola Dobroslavić održao je u Ministarstvu turizma sastanak s ministrom Garijem Cappelliem na temu turističke infrastrukture na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan je naglasio važnost turizma za županiju, odlične turističke rezultate, projekte u turizmu koji se odvijaju ili su u pripremi.

Naglasio je tri važne teme: potrebu realizacije destinacijskog menadžmenta i primjerenije raspodjele boravišne pristojbe, kao i važnost realizacije dvaju projekata u različitoj fazi provedbe i to Kongresnog centra Dubrovnik te zdravstvenog turizma u specijalističkoj bolnici Kalos u Vela Luci.

Zahvalio je ministarstvu na dosadašnjoj potpori tim projektima, najavio daljnje korake i istaknuo nužnost uvrštavanje takvih projekata u operativne programe tj. otvaranje mogućnosti financiranja iz EU fondova. Predložio je da Kongresni centar bude pilot projekt ministarstva turizma.

Ministar Cappelli istaknuo je da će Ministarstvo turizma i dalje podržavati ovakve aktivnosti, jer su kongresni i zdravstveni turizam u fokusu mistarstva za naredno razdoblje. Naglasio je da će u planiranoj izmjeni zakonodavnog okvira izravno i u suradnji s drugim ministarstvima predložiti poboljšanja koja bi trebala pomoći u realizaciji ovakvih projekata te da će Ministarstvo odrediti osobu koja će zajedno sa Županijom pratiti tijek razvoja ovih projekata.

Na sastaku su sudjelovali i državni tajnik Frano Matušić, pomoćnik ministra Robert Pende, županijski pročelnik Ivo Klaić te predstavnici tvrtke Horwath consulting.