Župan Dobroslavić sa zamjenicima Marević i Cebalom na proslavi Dana grada Metkovića

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom nazočio je u petak svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića povodom proslave blagdana sv. Ilije i Dana grada Metkovića. Uz župana koji je večeras bio u ulozi izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sjednici su nazočili ministar obrane i počasni građanin grada Metkovića Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike  Tomislav Ćorić, državni tajnik Frano Matušić, gradonačelnici Dubrovnika i Vrgorca Mato Franković i Ante Pranić te gradonačelnici i načelnici iz doline Neretve. Poslije pozdravnog govora gradonačelnika Dalibora Milana, direktor Metkovića d.o.o. Filip Dominiković, ministar Ćorić, gradonačelnik Milan te direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković potpisali su ugovor za projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metkovića vrijedan 448 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je pohvalio metkovsku gradsku upravu rekavši kako se tu ”malo priča, ali puno radi”.

”Mogu vam samo čestitati na onome što i kako radite. Mi iz Županije ne samo da to pratimo i podržavamo nego i surađujemo na brojnim projektima. Radimo skupa na korištenju europskih fondova, tu smo odlični. Hrvatska Vlada pomaze realizaciji svih tih projekata, drago nam je da imamo tu potporu, posebno u Metkoviću. Nekoliko projekata važnih za Metković je uvršteno u strateške projekte na sjednici Vlade u Dubrovniku. Moramo naravno pripremiti te projekte, ali ne sumnjam da ćemo uspjeti.

S ovog mjesta bih izdvojio tri projekta koji su za mene ključni. Dnevna bolnica Metković ide kako smo i zacrtali, to je kompleksan projekt, ali ćemo ga dovesti kraju. Potom tu je projekt zaštite doline Neretve od zaslanjenja, to je milenijski projekt za dolinu Neretve. Treći projekt je nastavak uspješne realizacije prometnog povezivanja Hrvatske Pelješkim mostom, odnosno projekt autoceste od čvora Metković do čvora Osojnik. Mi želimo čvrstu vezu od Dubrovnika i cijele zupanije do ostatka Hrvatske.

Potpora Vlade se vidi i po imenovanju nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković. Vi je svi znate, ona je već kroz nekoliko projekata puno pomogla području Neretve, naročito uzgajivačima mandarina.

Na kraju želim odavde poslati poruku našim susjedima u Bosni i Hrecegovini. Pelješki most ide dalje, to nas ne brine, ali huškanja na taj račun dolaze nakon što je uzurpirana vlast u BiH gdje je našem narodu za predstavnika nametnut Bošnjak umjesto Hrvata. Naši sunarodnjaci će opstati u BiH i nikakvi trikovi ih neće natjerati da se isele. Poručujemo im da imaju potporu Dubro ačko-neretvanske županije koja je neupitna i trajna”, rekao je župan Dobroslavić.

Na sjednici  su uručena javna priznanja i nagrade Grada Metkovića za 2019. godinu.