Župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i v.d. pročelnika Klaićem primio predstavnike udruge ”Hrvatski otočni proizvod”

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem primio je predstavnike udruge poslovni klaster ”Hrvatski otočni proizvod”, predsjednika Ivana Nimca, voditeljicu Juliju Radović-Longin, te članove Upravnog odbora iz Orebića, Stona i Korčule Jadrana Antunovića, Nikolu Đuračića i Josipu Barčić.


Predstavnici HOP-a izvjestili su Župana o aktivnostima i daljnjim ciljevima udruge, kao i potrebi zastupanja i reklamiranja hrvatskih otočnih proizvoda.
Župan je zahvalio predstavnicima HOP-a na trudu koji ulažu u otočni proizvod podržavajući na takav način djelatnost i razvoj života na našim otocima. Župan je istaknuo kako proizvodi Hrvatskog otočnog proizvoda predstavljaju identitet naših otoka, a Županija kao trajni cilj ima održivost otoka uz bolju povezanost i njihov razvoj.
Sudionici sastanka su se složili kako je potreno Hrvatski otočni proizvod brendirati putem javnog sektora kako bi postao prepoznatljiv, a župan je obećao pomoć u aktivnostima Udruge, u njihovima aktivnostima, manifestacijama te osobito u njihovoj vidljivosti i promociji uopće.
Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ je osnovana sa ciljem poticanja i razvoja projekta „Hrvatski otočni proizvod“, okupljanja nositelja oznake HOP u cilju zajedničkih interesa i razvoja otočne proizvodnje.