Župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom na obilježavanju 29. obljetnice oslobođenja i Dana Općine Konavle

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom nazočio je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom 29. obljetnice oslobođenja i Dana Općine Konavle.

”Čestitam vam svima na uspjesima koje ostvarujete, Konavle su među najuspješnijim općinama u cijeloj Hrvatskoj. Ono što radite za ovu općinu je prava stvar. Suradnja Županije i Općine je odlična i mi nastojimo pomoći koliko god možemo. Teška su vremena, nije lako voditi ove brodove, ali se na muci poznaju junaci. Nama treba stabilnost i sigurnost krajnjeg Hrvatskog juga i moramo biti čvrsti i oprezni. Kod Trebinja se planira graditi neka nova zračna luka, očito je da se radi o manevru, bilo političkom bilo geostrateški vojnom. Nastojat ćemo to spriječiti i prema tome smo već poduzeli određene korake”, rekao je župan Dobroslavić te čestitao svim dobitnicima priznanja.

Načelnik Lasić rekao je kako se i ove godine svečana sjednica Općinskog vijeća održala pod epidemiološkim mjerama te kako vjeruje da će sljedeća, 30. obljetnica oslobođenja Općine Konavle bit ipak u normalnim okolnostima.
”Bez obzira na krizu uzrokovanu koronavirusom mi smo polučili velike uspjehe. Sve projekte koje smo imali mi smo nastavili, a odlučili smo se i na nove projekte i u tom smislu pripremamo potrebnu dokumentaciju. Naravno da smo naišli na financijske poteškoće, ali trebamo odlučnost i hrabrost da završimo sve ovo što smo započeli i uvjeren sam da će to dogoditi”, rekao je među ostalim Lasić.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je ovom prilikom kako Konavle i Dubrovnik surađuju i funkcioniraju zajedno, ali je naglasio i da to nije uvijek bilo tako.
”Ne tako davno, Konavle i Dubrovnik su se tako reći gledali preko nišana. Bilo je više svađe nego suradnje, ali vjerujem da smo u posljednje četiri i pol godine ispravili takav način ophođenja Grada Dubrovnika prema Općini Konavle i krenuli novim putem suradnje i zajedničkog rješavanja problema koje imamo. Kriza nas je samo dodatno zbližila”, rekao je Franković.

Inače program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca na Vojskom dolu na spomen ploču hrvatskom vitezu satniku Matu Golubiću. Nakon Svete Mise za branitelje u župnoj crkvi sv. Jurja u Stravči u Kneževom dvoru u Pridvorju održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle, a u popodnevnim satima na spomeniku „Konavoska Mati“ u Čilipima položeni su vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu.