Župan Dobroslavić na svečanom otvaranju novog putničkog terminala Zračne luke Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je svečanom otvaranju nove zgrade putničkog terminala Zračne luke Dubrovnik, vrijedne više od 476 milijuna kuna.

Čestitam i Zračnoj luci i Općini Konavle, Gradu Dubrovniku, našoj županiji i ministarstvima i cijeloj Vladi na ovom velikom projektu. Mi smo turistička destinacija, imamo za to mnoge odlične pretpostavke, ali za svaku destinaciju pretpostavka je dostupnost, mi nismo dovoljno dostupni turistima, a ovo je veliki korak u prevladavanju dostupnosti, a uskoro ćemo svjedočiti i gradnji projekta nad projektima – Pelješkog mosta. Nama predstoje bitke za daljnje povezivanje ove zračne luke do grada, Osojnika, Metkovića i do Korčule. Bez toga naš turizam neće biti onako zaokružen kao što želimo da bude. Čestitam na korištenju EU fondova pri ovom projektu“, istaknuo je župan Dobroslavić.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić pozdravio je sve prisutne te zahvalio svima koji su sudjelovali u objelodanjenju ovog vrijednog projekta.

Svečanosti su nazočili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, saborski zastupnici Branko Bačić i Mato Franković, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić, pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sanja Putica, povjerenica Vlade RH za Grad Dubrovnik Nada Medović, zamjenik župana Davorko Obuljen te brojni drugi uzvanici.