Župan Dobroslavić u pratnji gradonačelnika i načelnika upoznao Predsjednicu s potrebama juga Hrvatske od Prevlake do Neretve

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovic održala je danas u sklopu osnivanja svog privremenog Ureda na jugu Hrvatske radni sastanak u Palači Ranjina sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnicima i načelnicima s područja županije.

Župan Dobroslavić upoznao je Predsjednicu s osjetljivom geostrateškom pozicijom Dubrovačko-neretvanske županije.

“Glavne teme su nam bile prometna nepovezanost i kako je što prije prevladati, a unutar toga Predsjednica je dala svoju podršku projektu Pelješkog mosta i složila se da gradnja treba početi što prije. Podržala je i rjesenje autoceste do Dubrovnika kroz našu županiju, a nikako ne kroz BiH”, rekao je župan Dobroslavić.

Ustvrdio je i kako je Predsjednica dala podršku projektu brze ceste od Zračne luke Dubrovnik do Osojnika, nužnosti boljeg povezivanja otoka, napose otoka Lastova.
“Razgovaralo se i o raspolaganju državnom imovinom, vodoopskrbi otoka, poljoprivredi u dolini Neretve, vinarstvu, maslinarstvu, marikulturi. Sve su to tekući problemi s kojima nam Predsjednica može pomoći”, rekao je župan Dobroslavić.

FOTO: Ured Predsjednice RH, Filip Glas