Župan na dodjeli Večernjakove domovnice

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Dubrovačko-neretvanske županije Marijeta Hladilo prisustvovali su sinoć u Bad Homburgu dodjeli Večernjakove domovnice, nagrade koja se dodjeljuje najpopularnijim Hrvatima u iseljeništvu.

Oko šetso uzvanika iz domovine i iseljeništva okupilo se na desetoj dodjeli ove nagrade koja se dodjeljuje u čak dvanaest kategorija.

Večernjakovu Domovnicu za najpopularniju medijsku osobu u iseljeništvu dobio je znanstvenik Ivan Đikić, a najpopularnijim sportašem u iseljeništvu proglašen je nogometaš Barcelone Ivan Rakitić.

Ivan Jurčević iz Kölna i Ivan Vrgoč iz Berlina proglašeni su najpopularnijim glumcima, Ivona Urošević iz Hamburga za najpopularniju pjevačicu, klapa Bandira iz Düsseldorfa za najpopularniju grupu u iseljeništvu. Najpopularnije amaterske momčadi u iseljeništvu su: SD Croatia Berlin, SK Cro Vienna, NK Pajde Mohlin, dok je najpopularnija sportašica Victoria Stvorić, nogometašica SV Alberweilera. Susret čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu i Slavonska večer u Stuttgartu proglašeni su kao najpopularniji događaji godine u iseljeništvu.