Župan na sastanku Izvršnog odbora Jadransko-jonske euroregije i sjednici Odbora regija

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je sjednicom Upravnog odbora Jadransko – jonske euroregije koja se održala u Bruxellesu.

Na održanoj sjednici jednoglasno je usvojen akcijski plan euroregije za 2016. Također, predstavljen  je nacrt programa prvog Foruma o Europskoj strategiji za jadransku i jonsku regiju, koji će se u svibnju održati u Dubrovniku, i nastojanja Euroregije da u okviru programa Foruma predstavi svoje aktivnosti.

Raspravljalo se i o novoj internetskoj stranici udruženja te proslavi deset godina od osnutka koja će se održati u Puli gdje je udruga i osnovana. Slijedeći sastanak Euroregije održati će se u Tirani, na poziv predsjednika regije Tirana.

Sjednici su nazočili i predstavnici Opće uprave za promet Europske komisije koji su prezentirali raspoloživa sredstva te projekte kroz koje Europska komisija ulaže u europske prometne koridore.

Jadransko – jonska euroregija broji ukupno 28 članica, jedinica regionalne ili lokalne samouprave, a upravni odbor ima ukupno deset članova.

Župan Dobroslavić je u Bruxellessu nazočio i 116. plenarnoj sjednici Odbora regija.

Brisel 140.02. 2