Župan na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora s Crnom Gorom

Župan Nikola Dobroslavić  kao predstavnik Odbora regija EU održao je izlaganje na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora s Crnom Gorom, održanog na Cetinju.

 

Cilj Zajedničkog savjetodavnog odbora je osigurati da Odbor regija doprinosi procesu proširenja EU, tako što će podupirati potrebne reforme u kojima trebaju sudjelovati lokalne i regionalne vlasti u Crnoj Gori, te pomoći da se pravna stečevina EU pravilno provodi na lokalnoj razini.

 

Aktivnosti Zajedničkog savjetodavnog odbora pratiti će proces proširivanja i napredak u pregovorima u cilju provođenja reformi u Crnoj Gori i njenog pristupanja EU. Najvažnije teme kojima se Zajednički savjetodavni odbor bavi su; demokracija, vladavina prava i reforma javne uprave, gospodarsko upravljanje, obrazovanje, zapošljavanje i socijalni poslovi te regionalna integracija i teritorijalna suradnja.

 

Župan Nikola Dobroslavić se tom prilikom sastao sa Aleksandrom Bogdanovićem, gradonačelnikom Cetinja. Razgovaralo se o bilateralnim aktivnostima i budućim projektima te o regionalnim inicijativama Dubrovačko-neretvanske županije. Gradonačelnik Bogdanović je izrazio spremnost da se i Prijestolnica Cetinje uključi u članstvo Jadransko-jonske euroregije.