Župan i načelnici o koncesijama za marikulturu

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Ivo Klaić održali su 1. rujna 2016. sastanak s načelnicima općina Ston i Dubrovačko primorje na temu izdavanja koncesija za marikulturu u Malostonskom zaljevu i Malom moru.

Naime, Sabor RH izmijenio je Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, čime je Dubrovačko-neretvanska županija postala nadležna za područje Malostonskog zaljeva, a kojim je do sada upravljala Vlada RH.

Župan je istaknuo želju i namjeru da se preuzeti poslovi obavljaju u punom suglasju s JLS na tom području te da svi zainteresirani lokalni poduzetnici mogu sve obavijesti glede koncesija, osim u mjerodavnom županijskom uporavnom odjelu za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku, dobijati i u područnim općinama. Općinski načelnici Vedran Antunica i Nikola Knežić podržali su stajalište županije i iskazali spremnost pomoći boljoj obavještenosti zainteresiranih na svom području.

Dogovoreni su i prvi koraci, a to je koncesioniranje trenutno nezauzetih polja. Na sastanak je bio pozvan i načelnik općine Janjina.

IMG_4464----1200