Župan Nikola Dobroslavić o privatizaciji Kupara i izjavama ministra turizma Darka Lorencina:

“Vijest o privatizaciji Kupara komentirao sam riječima: Zadovoljni smo što su Kupari dobili koncesionara; Želimo vjerovati da je Vlada postupila u skladu sa zakonom, imajući u vidu ograničenja tehničke Vlade; Čudim se da je Vladi trebalo četiri godine da završi postupak koji je počela bivša Vlada.
Ostajem pri svemu što sam rekao, a to ću rado i obrazložiti:
Mi smo snažno podupirali koncesioniranje Kupara, kao što podupiremo sva ulaganja u našoj Županiji, stoga nam je drago da je postupak okončan i da su Kupari dobili koncesionara.
S ovom Vladom ne može nitko mirno spavati, kao što to sugerira gosp. Lorencin, a pogotovo ne glede zakonitosti rada i usklađenosti propisa s Ustavom RH. Sjetimo se brojnih Vladinih akata koje je oborio Ustavni sud, među njima i odredbe Zakona o izmjeni Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika. Također podsjećam na nezakonitosti i druge propuste u projektu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, zbog čega je taj bučno najavljivani projekt doživio fijasko.
Glede katastarske izmjere lako je provjeriti da je tvrtka Geodetski zavod iz Splita izradila novu katastarsku izmjeru Kupara i predala je, još u vrijeme Vlade Jadranke Kosor, naručitelju – Državnom geodetskom zavodu, za daljnji postupak Javne rasprave.
Također je lako provjeriti da su Pravni fakultet iz Rijeke i državna agencija Audio bili izradili koncept koncesioniranja Kupara koji je mogla koristiti (vjerujem i koristila) i ova Vlada.
Ministarstvo turizma ove Vlade najavljivalo je koncem 2012. god. raspisivanje koncesije za Kupare za proljeće 2013, nakon toga slijedile su brojne nove najave, a sad smo na kraju 2015.
Odatle pitanje zašto je Vladi trebalo četiri godine da završi postupak koji je započela bivša Vlada.
Jedino u čemu se posve slažem s Lorencinom je to da je općina Župa Dubrovačka uspješna i odlično vođena općina i siguran sam da je dala velik doprinos realizaciji ovoga projekta. Ministar može biti siguran da su takve i ostale općine i gradovi koje u Županiji vodi HDZ, a njih je 73 posto.
To što je Vlada, koja je na odlasku, bila isključila Županiju iz Povjerenstva za provedbu postupka koncesioniranja Kupara nas nije začudila. Takav je bio odnos Vlade prema svim županijama, koje je ova Vlada željela ukinuti, međutim dogodio se pred izbore obrat kad je predsjednik te Vlade priznao da je županijski ustroj u RH dobar i da ga ne treba mijenjati.“