Župan održao sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Županije

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Županije. Župan je čestitao novoizabranim čelnicima na dobivenom povjerenju i naglasio potrebu odgovornog rada da se to povjerenje i opravda. Izložio je Program župana za mandatno razdoblje i naglasio prioritete, kao i važnije projekte među kojima: Centar za gospodarenje otpadom, autocestu od Osojnika do čvorišta Metković, cestu prema Zračnoj luci Dubrovnik, Pelješku cestu, Kongresni centar, Projekt razvoja širokopojasne infrastrukture, trajektne luke itd…

Direktorica Dunea-e Melanija Milić upoznala je čelnike sa raspisanim natječajima za EU sredstva. Čelnici jedinica lokalne samouprave iznijeli su svoje poteškoće koje susreću u radu i iskazali potporu ovakvim sastancima. Također, predali su i kopije traženja državnih nekretnina na svom području kako bi se uputila požurnica Ministarstvu državne imovine za rješavanje.

Župan je zaključio sastanak s konstatacijom da su ovakvi sastanci korisni te da će se organizirati i s ministarstvima po pojedinim temama.