Župan na svečanom otvorenju sportske dvorane u OŠ Smokvica

Povodom proslave Dana Općine Smokvica župan Nikola Dobroslavić, predsjednik Županijske skupštine Ivan Margaretić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo prisustvovali su svečanom otvorenju sportske dvorane u Osnovnoj školi Smokvica, zatim i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Za izgradnju sportske dvorane ugovoreno je nešto više od 7 milijuna kuna, a Županija je sufinancirala s milijun i 600 tisuća kuna. Također, za potrebe dvorane Županija je nabavila sportsku i računalnu opremu u vrijednosti od 150 tisuća kuna.

U sklopu svečanog otvorenja, otkriven je spomenik, odnosno bista Smokvičanina Frana Tomašića Deževića, koji je najzaslužniji za gradnju sadašnje škole u Smokvici gdje je bio i prvi učitelj. Osim što je 31 godinu podučavao Smokvičane pisanju i računanju, 1891. godine je osnovao i prvu Hrvatsku učionicu.

Dubrovačko-neretvanska županija, kao osnivač, konstantno ulaže u sve osnovne i srednje škole na svom području. U zadnjih 8 godina u Osnovnu školu Smokvica uloženo je 2 milijuna kuna te nabavljena potrebna računalna oprema i namještaj.