Župan na otvorenju Počasnog konzulata Republike Finske u Dubrovniku

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u otvorenju Počasnog konzulata Republike Finske u Dubrovniku kojem je na čelu počasna konzulica Tilda Bogdanović.

Župan je pozdravio goste izrazivši veliko zadovoljstvo već izvrsnim odnosima između Republike Hrvatske i Republike Finske koji su dodatno ojačali otvorenjem konzulata te je čestitao konzulici Bogdanović.

Prisutne je također pozdravila i predsjednica Parlamenta Republike Finske Maria Lohela, a na svečanom otvorenju sudjelovali su i zastupnici finskog parlamenta Mikaela Nylander i Arto Pirttilahti, veleposlanik Finske u Republici Hrvatskoj Timo Rajakangas, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te zastupnica Europskog parlamenta Dubravka Šuica.

Uz poboljšanje turističke sezone, sve češće letove Helsinki – Dubrovnik te druge važne faktore, veza naših zemlja još je više učvršćena te sam vrlo počašćena time što sam prva počasna konzulica Finske u Dubrovniku. U svom radu, učinit ću najbolje što mogu u pomoći finskim sugrađanima našeg grada, posjetiteljima našeg grada te svima onima koji sudjeluju u našim zajedničkim poslovima na mnogim poljima” , izjavila je konzulica Bogdanović.