Župan pisao predsjedniku Vlade o migrantima

Župan Nikola Dobroslavić uputio je pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću o mogućem ulasku izbjeglica u RH kroz Dubrovačko-neretvansku županiju.

Pismo prenosimo u cijelosti:

„Poštovani gospodine Milanović,

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje ove županije, zamjenik župana Davorko Obuljen prenio mi je da je na jučer održanom sastanku koji je sazvao ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić objavljena procjena da bi u narednom razdoblju izbjeglice s Bliskog Istoka mogli ulaziti u Republiku Hrvatsku na najjužnijem dijelu Dubrovačko-neretvanske županije.

Premda ta procjena može izgledati nerealna s obzirom na činjenicu da bi put izbjeglica kroz Hrvatsku do ostatka EU u tom slučaju bio duži i dodatno kompliciran zbog prelaska granice Bosne i Hercegovine kod Neuma, molim da me o postojanju takve procjene i službeno izvijestite.

Ukoliko su procjene, doista realne, želim Vas upozoriti na štete koje bi takva događanja mogla prouzročiti dubrovačkom turizmu, što svakako treba izbjeći.

Stoga tražim od Vlade Republike Hrvatske da ne dopusti ulazak izbjeglica u Republiku Hrvatsku na području Dubrovačko-neretvanske županije te time osigura normalno odvijanje turističke sezone koja je u našoj županiji još u punom jeku i spriječi negativne konotacije u vezi s turizmom Dubrovnika i turističke destinacije Dubrovnik rivijera.”