Župan pozvan na sudjelovanje u „Školi mira“ Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo primili su danas u Palači Ranjini ravnatelja Javne ustanove „Memorijani centar Domovinskog rata Vukovar“ Zorana Šanguta.

Razgovarali su o provedbi projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ koji, uz  odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, provodi Javna ustanova  „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, a kroz koji će Vukovar tijekom školske godine 2016./2017. posjetiti četrdeset tisuća učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske.

U sklopu tog projekta, za 5. rujna planiran je posjet učenika osam škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije kojima je osiguran prijevoz, smještaj, hrana i razgledavanje vukovarskih muzeja. U sklopu posjeta učenicima će se predstaviti istina o Domovinskom ratu a završna faza dvodnevnog izleta je „Škola mira“ koja za cilj ima učenicima prenijeti pozitivno ozračje u kojemu će se oni razvijati kao odgovorni građani i građanke svjesni neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Župan Nikola Dobroslavić pozvan je da bude jedan od predavača u sklopu tog projekta.

Istog datuma bit će otvoren i hostel Dubrovnik koji će sa 330 kreveta biti od neizmjerne važnosti za daljnje provođenje projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.