Župan i pročelnici u obilasku Poduzetničkog inkubatora

 

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnici Blaž Pezo i Ivo Klaić posjetili su poduzetnike u Poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik.

Tom je prilikom župan razgovarao s mladim poduzetnicima koji su prve poslovne korake poduzeli uz pomoć Dubroivačko-neretvanske županije. Riječ je o sedam poslovnih prostora u koje su smješteni poduzetnici raznih djelatnosti- od informatičkih, marketinških, računovodstvenih djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija.

-U današnjem vremenu nije lako poslovati. A najteže je početi neki posao jer su troškovi veliki, a još uvijek nema sigurnih i stalnih prihoda od poslovanja. Stoga smo mi u Županiji odlučili na neki način pomoći upravo onima koji tek kreću u posao- kazao je župan i čestitao svim korisnicima Inkubatora.

Pročelnik Klaić kazao je kako je Poduzetnički inkubator Dubrovnik namijenjen je malim poduzetnicima koji tek počinju poslovati ili posluju do tri godine i nemaju vlastiti prostor.

-Upravo inkubator poduzetnicima pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da uz financijsku uspješnost i samostalnost postanu spremni na izlazak iz inkubatora- zaključio je Klaić.

Poduzetnici su se zahvalili županu i Županiji na mogućnostima koje su dobili kroz Inkubator, a koji ocijenili „pravim potezom“ i „velikom pomoći u početku poslovanja“.

Poduzetnički inkubator Dubrovnik nalazi se na adresi Vukovarska 16, u potkrovlju zgrade bivše vojarne, a realiziran je sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta i sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije. Inkubator djeluje u sklopu županijskog Centra za poduzetništvo d.o.o. koji korisnicima nudi intelektualne i poslovne usluge (administrativni servisi, računovodstvo, pomoć u vođenju i upravljanju poslovanja i dr.).

Investicija u poduzetnički inkubator Dubrovnik ukupne je vrijednosti 3,56 milijuna kuna u okviru koje je Dubrovačko-neretvanska županija iz svojih proračunskih sredstava osigurala 2,27 milijuna kuna. Ostali iznos investicije u iznosu od 1,29 milijuna kuna osiguran je iz bespovratne potpore Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls, Mjera C „Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja, aktivnost C2: tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori. Inkubator je otvoren u lipnju 2015. godine.