Župan s državnim prvakom u jedrenju Alecom Cvinarom

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo primili su juniorskog državnog prvaka (do 21.) u jedrenju u klasi laser  standard, člana JK Orsan Aleca Cvinara.

Upučujući čestitke, župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo što je ovo najveći rezultat dubrovačkog jedrenja u zadnjih trideset godina te kako ga je ostvario Alec koji uspješno kombinira fakultetsko obrazovanje i vrhunski sport. Poželio je puno budućih uspjeha i zdravlja mladom jedriličaru i njegovu treneru Marijanu Pamukliću.

Prijemu je nazočio i predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra.

Naime, mladi Orsanovac titulom najboljeg okitio se na otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase održanom u Splitu od  27.-30. listopada 2016..

Osim Aleca na Prvenstvu su nastupili Srđan Milić (Laser 4.7), Hrvoje Ban (Laser Standard) i Damir Bulić (Laser Radial). Za pohvalu je i rezultat Srđana Milića koji je u konkurenciji 58 natjecatelja zauzeo 8. mjesto među Hrvatima.

 

Alec je dva puta bio sudionik Svjetskog prvenstva od čega je jedno bilo seniorsko, a drugo juniorsko, zatim jednom finala Svjetskog kupa te četiri puta Europskog prvenstva od čega tri u seniorskoj konkurenciji.

Inače,  Alec Cvinar je na putu godišnje 120 do 130 dana, što zbog priprema, što zbog nastupa na regatama. Još ga do kraja godine čekaju tri kriterijske regate. Zadnje dvije godine je na kraju godine bio drugi na rang listi, a sada se nada uspjeti biti prvi u laser standardu.  Treba ići u Opatiju, Pulu i na Hvar.

 

img_1580