Župan s ministrom kulture o obnovi baštine i projektima u kulturi

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem razgovarao o nizu tema oko spomeničke baštine, projekata u kulturi te Dubrovačkih ljetnih igara.

Tom je prilikom župan Dobroslavić ministru Hasanbegoviću čestitao na imenovanju te mu je poželio uspješan rad. Dobroslavić je komentirao situaciju sa Zavodom za obnovu i Zakonom o zaštiti ugrožene spomeničke baštine Dubrovnika, koji je nakon odluke Ustavnog suda o poništenju pojedinih članaka zakona, ostao nedorečen. Također, župan je komentirao i situaciju oko Dubrovačkih ljetnih igara te značaja tog festivala za hrvatsku kulturu.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ koji je raspisalo Ministarstvo kulture, a koji se financiraju i iz fondova Europske unije. DNŽ je za projekt prijavila niz projekata obnove kulturne baštine, ulaganja u znanost i edukaciju i druge projekte od kojih su neki rađeni s privatnicima. Kod obnove kulturne baštine radi se o projektima rekonstrukcije i opremanja palače Ismaeli-Gabrielis u Korčuli (vrijedan 9,3 milijuna kuna), rekonstrukcija i opremanje Zavičajne kuće Dubrovačkog Primorja (8 milijuna kuna) te o gradnji i opremanju muzeja „Zlato i srebro Smokvice“ uz uređenje glavnog mjesnog trga (5,5 milijuna kuna).

Na sastanku su sudjelovali i pročelnica za kulturu, znanost, obrazovanje i sport Marijeta Hladilo, saborski zastupnik Branko Bačić te bivši saborski zastupnik i nekadašnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Frano Matušić.