Župan s ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak sa ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, gradonačelnicima i načelnicima s juga Hrvatske, predstavnicima Regionalne razvojne agencije DUNEA te čelnicima Obrtničke komore županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik.

Tema sastanka bila je: “Predstavljanje mjera i programa poticanja poduzetništva Ministarstva poduzetništva i obrta u 2016.” na kojem se među ostalim raspravljalo i o problemima koje poduzetnicima donosi postojeći sustav bodovanja razvijenosti regija. Ministar Darko Horvat nagasio je kako će se uskoro mijenjati sustav bodovanja indeksa razvijenosti hrvatskih regija, a najavio je i kako će se uskoro na jugu Hrvatske otvoriti i podružnica Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Horvat je najavio kako će u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te HZZ-om biti podijeljeno preko dvije tisuće stipendija za deficitarna zanimanja, ali najavio i neke promjene u proceduri davanja takvih stipendija.

Nakon sastanka ministar Horvat je posjetio i Poduzetnički inkubator Dubrovnik, a nakon toga se susreo s poduzetnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije.

IMG_4380 - novi web