Župan s načelnikom i predstavnicima Općine Trpanj

Župan Nikola Dobroslavić sastao se s načelnikom Općine Trpanj Jakšom Frankovićem i suradnicima na temu pripreme projekta za energetsku obnovu javnih zgrada na području Općine Trpanj te ulaganjima u lučku infrastrukturu u Trpnju.

Naime, slijedom najave o natječajima za energetsku obnovu javnih zgrada načelnik Franković zatražio je potporu Županije u projektima energetske obnove zgrada, osobito u vidu pripreme potrebne dokumentacije.

Također, uvažavajući značaj luke Trpanj kao pristanišnog mjesta trajekta na relaciji Ploče-Trpanj, predstavnici Općine izložili su Županu projekt rekonstrucije i nadogradnje postojeće pristanišne obale koja bi olakšala protok vozila i roba u ljetnjem periodu, osobito u vremenu čekanja na ukrcaj.

U tu svrhu Župan je iskazao potporu projektu razvoja lučke infrastrukture od samog idejnog rješenja, ishođenja akata o građenju te osiguranja financijskih sredstava i prijave na odnosne fondove, a u skladu s mogućnostima županijskog proračuna, kao što je bio slučaj i prethodnih godina. Uputio je predstavnike Općine na natječaj za sredstva za razvoj pomorskog dobra koji je u tijeku.

Na sastanku je sudjelovao i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.