Župan s predstavnicima Importanne resorta o predstojećim ulaganjima

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić  održali su radni  sastanak  sa predsjednikom  Uprave Importane Resorta Denisom Zovkom, te članicom Uprave Marijom Opić na temu predstojećih ulaganja ove hotelske kuće u Dubrovniku.

Na sastanku su predstavljena buduća ulaganja u izgradnju novog hotelskog objekta , a za koja su se stekli preduvjeti kroz prostorno-plansku dokumentaciju te definirano pomorsko dobro.

Naime, realizacija ove investicije omogućena je konačnim rješenjem pitanja pomorskog dobra koji je proteklih godina ograničavao ovakav projekt  a koje je Županija nakon niza aktivnosti uspješno rješila  u suradnji  s drugim državnim institucijama.

Ova planirana investicija uključuje novih 85 smještajnih jedinica, podzemnu garažu za 65 vozila, dva vanjska bazena i druge turističko-ugostiteljske sadržaje, ukupne vrijednosti od gotovo 180 milijuna kuna.

Predstavnici tvrtke Importanne resort zahvalili su Županu na dosadašnjoj podršci u razvoju ovog hotelskog kompleksa.

Župan je ovom prilikom istaknuo da je i ova investicija potvrda pozitivnog investicijskog okruženja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te izrazio nadu u skoro okončanje ovog projekta čime će ovo područje bit bogatije za nove turističke sadržaje visoke kategorije.