Župan u Trpnju i Stonu

Župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Davorko Obuljen s ravnateljem Županijske lučke uprave Antunom Banovcem obišli su završene radove na obnovi mula i šetnice u Trpnju te su otvorili radove na gradnji 10 milijuna kuna vrijedne luke Ston.

Radovi u Trpnju, vrijedni oko 300 tisuća kuna, samo su dio planiranih projekata u luci Trpanj. Obnovljen je mul izgrađena šetnica te je postavljen i lift za invalide. U skladu s izradom projektne dokumentacije i po ishođenju odgovarajućih akata za građenje slijede radovi na izgradnji mostića unutar luke te uređenja gravitirajućeg područja.

U Stonu je potom župan Dobroslavić otvorio radove na gradnju luke Ston. U financiranju stonske luke sudjeluju ŽLU , Općina Ston, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture milijun kuna, a dio sredstava povučen je iz fondova Eurospke unije odnosno kroz projekt „EA Seaway“.  U stonskoj luci bit će izgrađena nova i potpuno opremljena obala duga 60 metara.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom naglasio kako Dubrovačko-neretvanska županija mnogo radi na privlačenju sredstava iz fondova Europske unije, pa je tako ustvrdio da Regionalna razvojna agencija DUNEA radi na 60-ak projekata.