Župan upozorio na posebnost regionalne i lokalne samouprave u ukupnoj reformi javne uprave

Župan Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji “Reforma javne uprave – perspektive i izazovi”, koju je u Zagrebu otvorio predsjednik Vlade Tihomir Orešković, a organiziralo Ministarstvo uprave, Državna škola za javnu upravu i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske i Veleposlanstvom Republike Francuske.

Na Konferenciji je izložen koncept reforme, a sudjelovali su i stručnjaci iz Francuske i Nizozemske.

Župan Dobroslavić je ovom prigodom istaknuo: ” Javnost podržava reformu državne i javne uprave, za koju vladajuća većina u Saboru i Vlada maju mandat kroz potporu izbornom programu na izborima.  To, međutim, nije slučaj s reformom regionalne i lokalne samouprave, koja je i bitno političko pitanje.
Mora se čuti i mišljenje građana budući da građani prema Europskoj povelji o lokalnoj samoupravi imaju pravo odlučivati  o načinu života i o upravljanju u županijama, gradovima i općinama.”

Župan je podsjetio da se građani protive prijedlozima o 4 – 5 velikih regija te da ukupna reforma mora biti u skladu sa strateškim nacionalnim ciljevima i vizijama hrvatskog društva.