Župan uručio stipendije natječaja FestiWine Challenge 2015

Župan Nikola Dobroslavić uručio je stipendiju natječaja FestiWine Challenge 2015.  Vinku Cvitanoviću  i Luki Matiću.

Stipendija je osigurana od prihoda večere Dubrovnik FestiWine Gala koja se održala travnja u Dubrovniku u hotelu Excelsior u sklopu 2. regionalnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine čiji je generalni pokrovitelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Prihod od večere uložen je u školovanje mladih nada ove županije, pobjednike natječaja FestiWine Challenge  koji je zaključen 30. lipnja. Stručni žiri u sastavu: Petar Obad (šef kuhinje Hotel Excelsior), Ljiljana Prce, Stijepo Franušić (TUŠ) od prijavljenih kandidata izabrao Vinka Cvitanovića iz Mokošice i Luku Matića iz Metkovića.

Stručno usavršavanje dva izabrana kandidata u trajanju od dvadeset pet dana u periodu od 5. – 29. studenoga 2015.  održati će se Sloveniji, Vipava u restoranu Pri Lojzetu-Dvorac Zemono, uz mentorstvo chefa Tomaža Kavčića i njegovog stručnog tima.

Vrijednost stipendije  iznosi 35.250,00 kuna po kandidatu, te uključuje stručno mentorstvo, resurse za rad na stručnom usavršavanju, smještaj, dnevnice, putne troškove te putno osiguranje kandidata.

 

festi1 fest