Županija dodijelila potpore za poticanje male brodogradnje za 2015. godinu

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je Ugovore o dodjeli potpore za poticanje male brodogradnje na području Dubrovačko-neretvanske županije s odabranim korisnicima koji se ispunili tražene kriterije.

Naime, Program poticanja male brodogradnje Županija je započela u drugoj polovici prošle godine, a što čini novost u razvojnim programima Dubrovačko-neretvanske županije.

Svrha programa je poticati brodare i brodogradilišta na području Županije na suradnju i međusobnu poslovnu povezanost brodogradnje kao industrijeske djelatnosti te brodara kao dijela turisitičke i gospodarske djelatnosti.

Slijedom provedenog natječaja Županija je putem ovog programa dodijelila 128.000,00 kuna brodogradilištima i brodarima s područja županije.

Župan je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo postignutim učincima programa te najavio nastavak ovih aktivnosti u ovoj proračunskoj  godini. Također, zahvalio je brodogradilištima i brodarima na doprinosu u ukupnom županijskom gospodarstvu te istaknuo da su i u ovom trenutku u Županiji otvorene tri kreditne linije putem programa Razvoj, Ruralni razvoj te Mjera 1, a kojima Županija pomaže male i srednje poduzetnike u ostvarenju gospodarskih aktivnosti.

Korisnici potpora zahvalili su na dodijeljenim potporama te pokretanju i nastavku gospodarskih aktivnosti  koji potvrđuju pozitivno investicijsko okruzenje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Potpisivanju ugovora nazočili su saborski zastupnik Branko Bačić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić.