Županija isplaćuje 1,75 milijuna kuna za božićnice umirovljenicima

U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija,Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, iz županijskihproračunskih sredstava za 2016. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima smjesečnom mirovinom do 1500  kuna, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle,Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina: Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako,u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

DNŽ provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je, za provedbu ovog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700 tisuća kuna U međuvremenu proračunska sredstva su povećana, te u 2016. godini iznose 1,75  milijuna kuna. Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 3270 umirovljenika s područja DNŽ.