Županija nagradila najuspješnije učenike i športske školske klubove

Zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, znanost, kulturu i šport Marijeta Hladilo dodjelili su danas u Dvorani Ivana Pavla II nagrade učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

“Čestitam vam na dosadašnjim uspjesima i nadam se da je to početak uspješnih karijera”, poručio je zamjenik Župana Davorko Obuljen nagrađenim sportašima. Čestitao je i učenicima koji su uspjeh ostvarili u natjecanjima iz znanja te njima i njihovim mentorima zaželio puno uspjeha u daljnjem učenju i radu.

Pročelnica Marijeta Hladilo također je uputila čestitku svima koji su primili nagradu, naglasivši važnost obrazovanja i športa u razvoju mladih ali i društva u cjelini.

Na natjecanjima iz znanja učenici iz Dubrovačko –neretvanske županije osvojili su četiri prva mjesta, dvadeset drugih i deset trećih mjesta. Prvaci u svojim disiplinama su:

  • Ivan Fran Stojić, Klarinet, mentor Zvonko Knežević (Osnovna glazbena škola Metković)
  • Branko Radić – Računovodstvo, mentorica Višnja Živković (SŠ Fra Andrije Kačića Miošića, Ploče)
  • Femica Norma Bambini, Posluživanje menua, mentorica Ljiljana Prce (Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik)
  • Josipa Rončević, Geografija mentor Jurica Čupić (Osnovna škola Petra Kanavelića, Korčula)

Športski klubovi su na državnim natjecanjima osvojili po tri zlata i srebra te dvije bronce. Zlatni su bili:

  • plivačka ekipa ŠŠD “Vidra” Osnovne škole Marina Držića Dubrovnik u sastavu: Miho Lončarić, Ivan Perić, Nikola Šimunović, Mario Šurković, Duje Čamo, Đivo Damić, Marko Beletin, Fran Gavran i Vlaho Pavlić,
  • košarkaši ŠŠD “Gimnazijalac” Gimnazije Dubrovnik koji su predstavljali: Tonći Jović , Lovro Butorac, Lujo Srhoj, Petar Dubelj, Alen Dilberović, Vlaho Raguž, Marijan Obad, Mateo Vidović, Ivan Jaković, Žan Riha, Ivan Marković i Vlaho Šojka te
  • ženska badminton ekipa ŠŠD “Gundulić” Osnovne škole Ivana Gundulića Dubrovnik u sastavu: Barbara Janičić, Mara Palfi, Nikolina Kabiček i Maja Makivić.