Županija nastavlja ulaganja u cikloturizam, postavljaju se još četiri biciklistička seta u sklopu EU projekta MIMOSA

U palači Ranjina danas je potpisan sporazum s turističkim zajednicama općina Orebić, Mljet i Vela Luka te Turističkom zajednicom Grada Metkovića o postavljanju dodatnih bike servis setova na području navedenih jedinica lokalne samouprave.

Riječ je ulaganjima financiranima iz europskog projekta MIMOSA koji se realizira u sklopu programa INTERREG Italija-Hrvatska.

‘Sam cikloturizam, kao što ste upoznati, mi u županiji stavili smo u svojevrsni fokus i želimo razvijati i taj oblik turizma. Nakon otvaranja ciklo-središta u Popovićima, mi smo na području naše županije postavili servisne setove, njih ukupno 19 te ovim sporazumom postavljamo dodatna četiri. Ja zahvaljujem i vama u turističkim zajednicama koji radite s nama na razvoju ovog segmenta turizma u koji ćemo svakako ulagati i dalje’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i more Ivo Klaić naglasio je kako je cikloturizam jedna od najbrže rastućih grana turizma u svijetu te kako naša županija ima veliki potencijal za njegov razvoj.

‘Mi imamo ugodnu klimu, mogućnosti spajanja različitih sadržaja i zaista sve pretpostavke za uspješnost na ovom polju. Vjerujem da ćemo zaista pokazati umješnost i uspješnost’, kazao je pročelnik Klaić.

Cilj europskog projekta MIMOSA je poboljšati ekološku i kvalitetnu održivost prijevoza uz naglasak na ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima. Ukupna vrijednost ovog projekta je 7,1 milijuna eura, dok je proračun Dubrovačko-neretvanske županije 370 tisuća eura.

Dodajmo kako je, u sklopu projekta MIMOSA, izrađen i Operativni plan razvoja cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u tijeku je i osmišljavanje jedinstvenog vizuala i naziva objedinjene platforme za razvoj cikloturizma u našoj županiji.