Županija i ove godine daje potporu obiteljima s više djece

Župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, donio je odluku o  isplati novčane  potpore obiteljima s više djece u svrhu olakšavanja početka nove školske godine te kupovine školskih knjiga.

Stoga će i ove godine, Dubrovačko-neretvanska županija isplaćivati financijsku potporu  obiteljima koje ostvaruju pravo na dječji doplatak za četvero i više djece, a  kojih, prema službenim podacima, na području Dubrovačko-neretvanske županije ima 254.

Financijske potpore u visini od 500 do 2.000,00 kuna isplaćivat će se na tekuće račune roditelja, koji je korisnik doplatka za djecu, ovisno o broju djece u obitelji te potpori za  kupovinu knjiga grada ili općine u kojoj obitelj živi. Pri raspodjeli sredstava  posebno se vodilo računa o mnogobrojnim obiteljima u našoj županiji koje istovremeno upućuju u školu veći broj  školaraca jer obitelji s brojnom djecom predstavljaju naše najveće bogatstvo. Dubrovačko-neretvanska županija se zalaže za sustavnu podršku obitelji te će, u suradnji s općinama i gradovima na svom području, poduzimati mjere s ciljem demografske revitalizacije.